Pressemelding 26.11.14

Nicken –”Du Kan’kje Bestemme Ka Som Skjer”
Vinner av Den Nordiske Visetekstkonkurransen feirer prisen med slipp av single

Fredag 28. november deler Norsk Viseforum ut prisen ”Den Nordiske Visetekstkonkurransen 2014” og feirer stiftelsen av Vestnorsk Viseforum og dens fem nye viseklubber.  I denne anledning slipper vinneren av årets pris Nicken singelen ”Du Kan’kje Bestemme Ka Som Skjer” fra sitt kommende debutalbum.

Årets vinnertekst, ”Et Eventyr”, er skrevet av ”lykkolog” og musiker Nicolay ”Nicken” Leganger.

Det er flere grunner til at nettopp denne teksten vant konkurransen.  Både språket og historien teksten bygger på blir trukket frem som deler av begrunnelsen for seieren.
”I følge Tonje Unstad, som har utpekt vinneren, har teksten et lett og barnlig språk som fungerer utmerket. Språket er godt og stilrent med tanke på eventyrreferanser. At teksten også er rik på visuelle skildringer er noe som gleder sansene til juryen. Dette er en tekst som gir noe nytt ved hver gjennomlesning og som både er annerledes og kreativ,» forteller daglig leder i Norsk Viseforum, Audun Reithaug.

I tillegg har Norsk Viseforum ekstra mye å glede seg over når vi nå skal feire stiftelsen av Vestnorsk Viseforum og åpningen av fem nye viseklubber,” legger Reithaug til.

Prisutdelingen vil foregå på Viseforum i Bergen førstkommende fredag og vil bli gjestet av «gamle helter» – både kjente og mindre kjente stiller opp i åpen mikrofon.

Nicolays singel ”Du Kan’kje Bestemme Ka Som Skjer”, har en leken og fengende melodi med en tankevekkende og reflekterende tekst. Den er en krysning mellom pop, vise og melodiøs jazz, med en Sør-amerikansk vri.

Melodien til singelen er kanskje leken, men teksten omhandler tanken om å ta ansvar for sitt eget liv og sin livssituasjon.
”Temaet som ligger under i singelen er at mennesker ofte kan føle at man bare blir dradd med i og av begivenhetene i verden og at man ikke har et valg.  Jeg er uenig i dette, vi har alltid et valg og vi må ta ansvar og jobbe aktivt finne alternative handlinger som bringer oss dit vi egentlig vil, slik at vi får det som vi vil ha det” forteller Nicolay.

Leganger er debutant som solomusiker men har skrevet sangtekster på norsk til norske band siden 80-tallet, nå bidrar han også i stiftelsen av Vestnorsk Viseforum. Han ønsker å hjelpe andre gjennom sin musikk.
”Målet er at alle som lytter til musikken min skal få med seg minst ett tips som kan hjelpe dem til å bli mer lykkelig i livet.  Den aktuelle singelen knytter jeg til ”ansvar” – det å ta grep i sitt liv og gjøre noe for å få det bedre. Lytte til sin intuisjon og finne alternativer for handling som kan gi det resultatet man ønsker seg – for eksempel lykke eller å lykkes med noe,” avslutter Nicolay.

……………………………………………………………………………

Singelslipp-turnédatoer:

Fredag 28. november – Viseforum, Dyvekes vinkjeller, Bergen

Medvirkende på singelen:

·       Johan Nicolay ”Nicken” Leganger – vokal

·       Håvard Caspersen – produsent, arrangør og elgitar

·       Kjetil Dalland – bass

·       Andreas Bye – trommer

·       Håvar Bendiksen – trekkspill

Dersom du ønsker å delta på prisutdelingen på Viseforum, Dyvekes vinkjeller, i Bergen kl. 19.00, vennligst send en mail til Nicolay Nicken Leganger på e-post leganger@me.com.

 

Daglig leder av Norsk Viseforum Audun Reithaug og vinner av årets pris, musiker Nicolay Nicken Leganger, er tilgjengelig for intervju og kan kontaktes direkte, og vi har en rekke bilder til fri bruk for media.

…………………………………………………………………………………………………………….

Nicolay Nicken” Leganger, artist, tlf: 41 33 10 50, e-post: leganger@me.com

Audun Reithaug, daglig leder i Norsk Viseforum, tlf: 40 45 45 92, e-post: audun@viseforum.no

 

 

 

Legg igjen en kommentar